Selasa, 22 Disember 2015

pulut

Assalammualaikum semua,

kembali menjengah....
heeee....

Hari nih bersarapan pagi dengan pulut yang 'wow'
sodap!

Htag:throwback

mak aku cerita masa musim bersawah dulu
pulut ni la yg paling femes..
dna

hehe
macam2 mak aku cerita...
nak menaip, aku ni malas

hehe

aku tersuka tanpa sengaja lagi hari nih
knp aku x guna simbol #
heee malazsss weih
rasa cam best lak taip 

Isnin, 21 Disember 2015

comel sangat

Assalammualaikum semua,
buat apa tu?

macam terajin plak aku hari ni.
heeee.....
kalau tak tu, sunyi sepi je blog nih kan.

OK
APA YANG COMEL SANGAT TU YE?

heeee
apa lagi kalau bukan tentang aksi kucing aku.
sekarang ada 12 ekor kucing dalam rumah ni.
macam2 perangainya,ragamnya....
termasuklah tuannye.
ihiks

minggu2 yang sudah punya cerita....
selalu aku suka kacau diorg ni tido...
petang tu semua aku belai manja...termasuk dak dua ekor ni.
mengiau aje kejenya petang tu.
aku dah bagi biskut kesukaan diaorg....
tapi ce tengok gambar nih
dna

hehe comelkan
diirg pandang macam x puashati je ngan aku
:p
saja aku edit cenggitu
heew heeew hewww
kiut angat :p
Htag :tersuka tanpa sengaja

hehe
korang layan x cerita tu
aku.....??
mustilahhh
ok geng
daaaaa

Ahad, 20 Disember 2015

Apa?

Assalammualaikum,
hai semua!
sihat hendaknya ye
:)

apa ye nak tulis nih.
macam lama tak update.
apa lagi yeee....
musti korang pun boring baca.
hahaha....

apa yang menarik hari nih?
oh ada.....ada....ada....
hari ni aku tersuka tanpa sengaja plak

;)
hehe...
apa yang aku suka sangat2 tu?
heee mestilah menu yang mak aku masak

ni dia

taaraaaa
dna

heee

sodap

oklah
selamat berhujung minggu



Sabtu, 7 November 2015

Hello!

Assalammualaikum semua, lamanya aku tak update blog.
Tenggelam timbul, ihihihi.
Aku bukannya apa...cuma tak de story mory.
Hari ni yang menariknya..aku masih menyudahkan kerja-kerja tahunan aku.
Huhuhu....
Seronoknya untuk minggu ni...aku bercuti selama 3 hari.
wuuuuuuhuuuu...
dapat le aku rehatkan minda.....
macam dia nih....
dna
my kembang
Hehe...comelkan.
Abaikan latar belakangnya tu :p

Ermmm...rasa macam nak bercucuk tanam cuti panjang nih.
Tapi entahlah....aku cakap je, buatnya tak.
kih...kihhh...
berangan!

Isnin, 28 September 2015

Bunga lagi...

Assalammualaikum...
Yuhhhuuuu....
Peeeewwwwiiiitt....
Sihat x?
Aku?
Macam biaso...makin montel...
hahahah.....
Selamat Hari Raya geng!
Aku tau tu....da lambat bagi ucapan
x_X

dna

dna
walaupun cuaca tak menentu....
dan masih lagi diselubungi jerebu....
Bunga-bunga itu kian mekar berkembang...
Cantik kan 


Ahad, 13 September 2015

Mood

Assalammualaikum....
walaweih....
lamo den x update....
heeeeeeeeeeeeee....
kang korang pening bc segala shortform yg den tulih....
heeee....
apo mood korang hari nih??

dna
pilihlah yg mn satu idaman kalbu....hee

Ahad, 16 Ogos 2015

Tutorial blog list

Assalammualaikum,
Atas permintaan
 
una 

tentang blog list
Seperti biasa 
klik template ---> edit HTML
 
klik pada jump to widget-----> cari blog list atau blog archive
seperti ini
kemudian
klik segitiga yang berwarna hitam tepi tu untuk lihat blog list punya coding.

 
ermm nampakkan...blog list tu aku namakan edisi pena
 cari pula
<div class='widget-content'>

ok, dah jumpa.. 
highlight untuk ganti dengan coding seperti yang berikut


<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:150px'>

dah tukar 
save
kemudian pi layout
setting blog list seperti yang berikut...
kalau nak ubah....

 
 save

untuk lebih faham...
cik una leh pi  belajar melalui blog nih and follow
credit untuk blog tutorial tu...
aku bila nak ubah pape ,
aku selalu belajar dari blog tu

peace yoww..





Sabtu datang lagi!

Assalammualaikum semua
moga kalian semua sihat sejahtera hendaknya.

Hari nih aku ke Putrajaya..
Kenduri kahwin saudara aku.
Dalam perjalanan tadi aku sempat la ambil beberapa gambar...
semuanya aku snap dari dalam kereta.
entahlah.... rasa teringin sangat nak klik klik time tu...
dan inilah hasilnya...
dna 

dna
Tanpa aku sengaja....
hehe...itu antara model-model yang ado untuk hari nih...
dna
 heee...terlebih plak aku teredit gambo nih....

dan...ada perkara-perkara yang aku tercuit hari nih...

  • Kak ngah tegur susah sangat nak telefon aku....x berangkat. katanya....Nasib baik kak ngah x cakap
"Telefon ko hijau!!!"...hahahah....sorry200x
lain kali aku letak di mana aku berada  :p
 
  • Tentang idea/ cadangan untuk warung makchik Ana....katanya nak buka sampai malam...
laku letteww....

  • adalah.....hal keluarga aku...
p/s : mungkin korang sudah mulai bosan dengan blog aku kan....
hmmm...aku yang kehilangan rentak dalam diri sendiri....
krik...krik....krikkk 

Ahad, 26 Julai 2015

Buah Pisang

Assalammualaikum semua,
Selamat Hari Raya  & Maaf Zahir Batin.
Mesti korang tengah sibuk beraya lagi kan?

Heeee...hari ni aku paksa diri untuk update nih....
Kalaulah laptop aku ni boleh taip terus apa yang aku nak cerita,
lama dah aku suh taip.....hahahahaha....
Agak-agaknya kan ramai tak yang nak beli laptop gitu?
Mesti ramaikan :P
kih...kih..kih....kelaut sudah intro aku....

Kenapa dengan buah pisang?
adalah...
bacalah dulu cerita aku ni ha...
dna
 
Ok cun kan gambar pisang yg aku ambil tu...
heee...

Ok, sambung balik....
Sesuai dengan situasi sekarang ni, aku rasa buah pisang ni sangat2 berguna.
Yelah, selain daripada digoreng dan dibuat kerepek.
Pisang ada banyak khasiatnya.
Aku kongsikan beberapa khasiat yang sempat aku google tadi ye.
Antaranya :
1.Kaya dengan vitamin dan serat
2.Mengurangkan stress
3. potasium dan magnesium yang
  terkandung di dalam pisang amat sesuai merawat
  orang yang mengalami cirit-birit.

Khasiat nombor 3 tu, memang berkesan pada aku.
Aku terkenang dan teringat masa waktu raya tu aku cirit-birit.
Arwah abah suruh aku makan buah pisang.
Aku pun makan la...
Kemudian perut aku ok seperti biasa.

Haaa...ada sesiapa yg cirit birit ke?
Pi cari buah pisang cepat.
hehehehe.....
  
 

Rabu, 8 Julai 2015

sahur

Assalammualaikum semua
moga kalian sihat sejahtera hendaknya.

heeee....bertemu lagi kite.
Sahur apa aje?

goreng pisang

Korang menu apa pulak?

Sabtu, 4 Julai 2015

:)

no idea

Tiada kata

Assalammualaikum semua,
Moga kalian semua sihat sejahtera hendaknya.

Dari mana aku hendak mula ye....
Ermm...aku semakin kehilangan kata-kata....
Entahlah....
Aku selalu juga buka blog ni....
Aku buka new post....
Jari dan minda seolah-olah terhenti di situ....
Agak lama aku ambil masa....
Kemudian, aku tutup.....
begitulah.....
dan bait-bait lagu ilusi juga tersiar....
"Aku yang kehilangan dalam diri sendiri"
terkurung dalam bayangan mu....

Aku rasa semakin hilang rentak apabila memulakan entri....
Dan hasilnya juga seperti hari nih.....

Amboi!!!!

chau!!

Sabtu, 20 Jun 2015

Puasa Oh puasa!

Assalammualaikum semua,
semoga kalian ceria selalu hendaknya.
Apa aje aktiviti korang hari ni?
Aku pada mulanya tadi nak buat benda lain...tapi benda lain pulak aku buat.
hahahah....
Aku diseru oleh blog sendiri...hehe...

Ahad, 7 Jun 2015

Kun Anta

Aku x de story mory...
Tapi...aku sedang dengar lagu ni n berfikir..
;)

Ahad, 8 Mac 2015

Yuhuuuu

Assalammualaikum semua,
Sihat hendaknya ye.
Selamat berhujung minggu.

Aku saja menerjah ke sini...
melihat-lihat & terjah-terjah cerita yang menarik.
Dua tiga hari yang lalu...
Sebelum senja melabuhkan tirainya,
Aku sempat snap beberapa gambar....
tapi yang aku nak share 2 ni je lah...
 
 
cuaca terang lagikan...cuba lihat nun di sana
Bulan telah pun menjelma....

Senja pun menjelma.....

Ok olls.....lain kali cerita....
daaa

Ahad, 25 Januari 2015

Hitam Putih

Assalammualaikum semua
Sihat ke?
Apa khabar?
Buat apa?
....heee...terbanyak soal pulak kan.
Dah nak 4 pagi pulak tu...
Aku stop kan jejari comel aku dari menaip segala macam kerja tu.
Esok sambung print & taip lagi.
Ermm...aku menjengah entri-entri dalam blog ni.
Ada juga blogger yang dah lama tak update.
Mana diorang semua?
Aku??
Macam biasa...tenggelam timbul...
macam peribahasa tu....
untung sabut timbul...
hahaha...lebih kuranglah....
Ikut kelajuan internet ler....

Tadi aku capai handphone....
banyak bona gamba...jadi aku delete satu persatu.
Kemudian, rasa macam sayang plak...
Jadi aku kongsikan di sini.
heeee...tema Hitam Putih Kehidupan...
cewah
dna
laluan di kg. aku yang banjir tempoh hari....

dna
bunga apa namanya...lupa plak...



bunga di rumah jiran ;)

ada berapa ekor semut?

dna
Nama bunga ni pun aku x tahu jugak....uhuhu...
Ok lah ye....peace....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...