Jumaat, 30 November 2012

Jatuh..

Hari ni  den rasa macam
hilang semangat...
entahlah tak tahu kenapa dan mengapa...
kalau tanya pun...den tak do jawapan untuk itu..
sebagai perkongsian dan penaik semangat untuk hari ini
jadi den memilih kata-kata bestari ni untuk 
kita renungkan bersama ^^

Rabu, 28 November 2012

Mencari Suatu Perbezaan

Mencari Suatu Perbezaan?
dna style

Hujan Lagi

Dari beberapa minggu lepas hinggalah ke hari ini
hujan masih lagi berterusan....
line broadband pun dah terlebih siput..
nak online & blogwalking pun den jadi maleh....

Selasa, 27 November 2012

Mendung dan Hujan

Ermm...macam mano den nak mulo ek....
rasa macam lama tak buat story telling kat blog baru nih...
syiok sangat dengan eksperimen suam-suam suku tu...hehhe =.='
hampir ditinggalkan blog yang nih..
Sejak beberapa minggu yang sudah cuaco di kampung den ni ha
macam ni lah setiap potang....
mendung, petir,guruh,kilat...x usah cakaplah
berdentum-dentam kalau di petang hari...

Sabtu, 24 November 2012

Sharing Is Caring

Amboi...ke main tajuk entri den....
muahahah....
meh lah baca sesuatu yang berjaya menarik perhatian den hari nih ^^

Jumaat, 23 November 2012

Jangan Berkata

Jangan Berkata "Kalaulah"

Hadis Sahih Muslim, daripada Abu Hurairah ra, katanya Rasulullah saw bersabda :

Orang mukmin yang kuat adalah lebih baik dan lebih dikasihi Allah daripada orang mukmin yang lemah. Masing-masing ada mempunyai kebaikan. Bersungguh-sungguhlah mengerjakan sesuatu yang berguna
 (di dunia dan di akhirat) ;
dan hendaklah selalu meminta pertolongan daripada Allah dan jangan berasa lemah, yakni putus harapan,atau merasa hampa. Jika engkau ditimpa sesuatu janganlah berkata
"Kalaulah aku berbuat demikian tentu akan jadi begini dan begitu" ;
akan tetapi katakanlah 
"Takdir Allah, dan Allah berbuat sekehendakNya".
Sesungguhnya perkataan "kalaulah" membuka jalan bagi syaitan untuk berbuat sesuatu.

sumber : Diari Islam 2010

Teringat dengan sepupu ku Kak Ngah....
dia selalu guna ayat ini...
bila ada sesuatu yang berlaku.
"dah takdir Allah na...nak buat cam no"

Rabu, 21 November 2012

Sempurnakan Aku



Damai


Hari ni perjalanan den macam biaso...
Tiada yang luar biasa.
Kalau tadi di blog yang lagi satu
den memulakan entri dengan frasa @ perkataan
kali ni damai la pulak...

Isnin, 19 November 2012

Suatu Permulaan..

Ingatanku kembali menerjah di blog yang dilupuskan..
hmmm...sayang...tapi terpaksa...
kini sekali lagi aku mengorak langkah jari jemari
mencuitkan seribu rasa diblog yang baru nih...

Ahad, 18 November 2012

Rambutan

Wah, seronoknya rasa hari ni!
Mak ngah den bagi buah rambutans
heheheh....
syiok....tui...heheheh

Sabtu, 17 November 2012

Tukang Gunting dan Pelanggan

Hari ni tengah duduk-duduk tu
Mak den suruh cabut ubannya..ekeke...
"gatal sangat kepalo nih"
hehehe....
buat-buat paham jo lah yo....
ekekekek den suko dialek berdialek NS ni...
mana tau korang leh cakap dialek Negeri Sembilan lak pas ni
^^

Style Rambut

Hmm...hujan lagi petang nih...
sejuk...
mata kuyu....haishhh 
tak leh jadi nih...
hmmm...apo den nak ceriti nih...
hehe

Hujan Semalam..

Dua tiga minggu ni cuaco mendung di petang hari..
hmmm...line broadband pun kureng...
jadi aktiviti blogging pun kureng gak lah

Selasa, 13 November 2012

Mengapa dan Kenapa?

Kenapa dan mengapa aku delete blog tu??
Hmmm...agak peribadi larh....x dapek nak tolong jelaskan...
kih...kih....alasan yang paling utama di sini ialah

Photobucket

Hari ni...disebabkan dah lama sangat den tinggalkan photobucket.
Dengan perasaan yang begitu rajin dan berbunga-bunga,
den pun loading larh halaman tersebut.

Aura Setiap Warna

Korang mesti ado warna kesukaan kan ?
jom terjah...

Merah
-seorang yg aktif, produktif, selalu memandang hadapan
-pemimpin yg efektif

Isnin, 12 November 2012

Berjalan

Hari nih aktiviti dimulakan dengan pergi berjalan
bersama bff merangkap dua pupu aku .
Tak lain tak bukan  siapa lagi kalau bukan kak ngah ^^.
hehehehhe..

The Lalat's

Euuuwww....the lalat's kah??
hahahah...
sajo den lotak tajuk entri begitu....kakakakak

Ahad, 11 November 2012

Uruskan Stress Anda

Amboi...tajuk den kali nih...
bukan main lagi...
huhuh...bukan nak tunjuk good2..tapi nak share suatu info yang
menarik bagi den..
Apo dio???

Aksi

apa la yang digigitnya tu....^^

 Korang mesti ada kucing kan?
macam-macam aksi yang dibuatnya kan?
jom layan gambar yang den snap
guna sony ni...^^

Solat Dulu

^^ bestkan?

Sabtu, 10 November 2012

Hai...hai

Assalammualaikum semua....ihikkks...
Cewah...macam ado pollower jer...keh...keh...keh
Memang sayang nak tinggal blog lama tu kan...
hurmm...banyak kenangan di situ....
huhuhuhu...
 
hik...hik...nak pi blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...