Ahad, 16 Ogos 2015

Tutorial blog list

Assalammualaikum,
Atas permintaan
 
una 

tentang blog list
Seperti biasa 
klik template ---> edit HTML
 
klik pada jump to widget-----> cari blog list atau blog archive
seperti ini
kemudian
klik segitiga yang berwarna hitam tepi tu untuk lihat blog list punya coding.

 
ermm nampakkan...blog list tu aku namakan edisi pena
 cari pula
<div class='widget-content'>

ok, dah jumpa.. 
highlight untuk ganti dengan coding seperti yang berikut


<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:150px'>

dah tukar 
save
kemudian pi layout
setting blog list seperti yang berikut...
kalau nak ubah....

 
 save

untuk lebih faham...
cik una leh pi  belajar melalui blog nih and follow
credit untuk blog tutorial tu...
aku bila nak ubah pape ,
aku selalu belajar dari blog tu

peace yoww..





Sabtu datang lagi!

Assalammualaikum semua
moga kalian semua sihat sejahtera hendaknya.

Hari nih aku ke Putrajaya..
Kenduri kahwin saudara aku.
Dalam perjalanan tadi aku sempat la ambil beberapa gambar...
semuanya aku snap dari dalam kereta.
entahlah.... rasa teringin sangat nak klik klik time tu...
dan inilah hasilnya...
dna 

dna
Tanpa aku sengaja....
hehe...itu antara model-model yang ado untuk hari nih...
dna
 heee...terlebih plak aku teredit gambo nih....

dan...ada perkara-perkara yang aku tercuit hari nih...

  • Kak ngah tegur susah sangat nak telefon aku....x berangkat. katanya....Nasib baik kak ngah x cakap
"Telefon ko hijau!!!"...hahahah....sorry200x
lain kali aku letak di mana aku berada  :p
 
  • Tentang idea/ cadangan untuk warung makchik Ana....katanya nak buka sampai malam...
laku letteww....

  • adalah.....hal keluarga aku...
p/s : mungkin korang sudah mulai bosan dengan blog aku kan....
hmmm...aku yang kehilangan rentak dalam diri sendiri....
krik...krik....krikkk 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...