Selasa, 31 Disember 2013

Sayonara 2013, welcome 2014

dna 

Assalammualaikum semua,
Semoga anda sihat sentiasa yer..
Amboi  tajuk aku, bukan main lagi ye....hehehe
pejam celik jer dah  ke tahun 2014... kan.
Oleh itu, aku ucapkan selamat tahun baru ye...
seperti di blog yang satu lagi...

Aku doa kan kalian semua berbahagia selalu, 
Diberikan kesihatan yang baik,
 Dimurahkan rezeki yang berlipat kali ganda, 
dan Semoga sentiasa dilindungi Allah.
Amin..

Isnin, 30 Disember 2013

Bangunlah

dna

Jika anda mahu impian anda menjadi kenyataan, 
perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah bangun

Isnin, 23 Disember 2013

Kosong

dna

Di suatu sudut daku berdiri..
memerhatikan kerusi itu..
detik demi detik...
ia semakin kosong...

Isnin, 9 Disember 2013

Isnin yang tersenyum

Assalammualaikum semua, Sihat? 
Banyak kerja?
 Lupakan sekejap.... jom cuci mata sekejap. 

dna

dna

dna

dna

dna

dna

Ahad, 8 Disember 2013

Ulat

Assalammualaikum semua,
Wow....rajin nye dia...
kan....hehe...
Jom cuci mata lagi....

Kulat?

Assalammualaikum semua,
Selamat berhujung minggu ye.
Semoga hari-hari anda ibarat sang pelangi indah...
Amboi...:p
hehe...
Ok larh...tanpa melengahkan masa,
ada beberapa perkara yang menarik perhatian aku sepanjang minggu ini.
Dengan itu, lensa kali ini membawakan anda beberapa keping gambar yang dapat aku kongsikan.

Jumaat, 6 Disember 2013

Oh Rambutan!

Assalammualaikum semua, sihat hendaknya ye?
Lensa minggu ini membawakan anda beberapa keping gambar yang dapat aku snap semalam.
Hmmm...hasilnya x berapa menarik bagi aku...
Tapi x pelah...
aku kongsikan juga.
Jom cuci mata

Sabtu, 30 November 2013

Kisah semalam

Assalammualaikum semua,
Bagaimana dengan hari anda hari ini?
Adakah menggembirakan,seronok atau menyedihkan?
Itu semua hanyalah suatu persoalan yang biasa...
Tinggal lagi mahu menjawab ataupun tidak.

Isnin, 25 November 2013

Hello @ Hai

Assalammualaikum semua,
Semoga sihat sejahtera larh ye...
Hari Isnin 25 Nov 2013,
Cuaca yang cerah,
Langit membiru
dan
jari-jemari ku melangkah ke medan keyboard dengan bergaya.
Cewah...

Sabtu, 23 November 2013

Andre'

Assalammualaikum semua,
Sihat kah anda semua?
Heee....x ke mana-mana?
Aku?
Di sini.ajer....

Sabtu, 16 November 2013

Cyrtandromoea grandis

Assalammualaikum semua
^-^
Hoyeeh....cuti panjang telah pun tiba kembali.
Maka, jejariku pasti akan menari-nari di sini lagi.
hehe...bukan main lagi aku kan .

Ahad, 10 November 2013

Bagaikan di luar negara

Assalammualaikum...
Lensa minggu ini membawakan anda gambar-gambar pada 4 nov lalu...
(cewah...)

dna
 lama aku tak ambil gambar-gambar cam ni.....

dna
macam kat luar negara la pulak....hoho :P

hehe sebenarnya....rumput tu dah menjulang tinggi....
hujan Oh hujan....:))

Isnin, 4 November 2013

Sebuah Coretan Lama

Dikau selalu bertanya,
bertanyakan soalan yang sukar untuk ku jawab...
Setiap kali soalan yg sama diajukan,
Setiap kali itulah juga otak kiri dan kananku memprosesnya...
Sehingga kini daku masih mencari jawapan...
Jawapan bagi setiap soalan yg dikau ajukan 
disetiap kali sms...
buntu...dan...tak tahulah.....
dan bla...bla...
Ku harap dikau yang bernama BFF memahaminya...
fobia ku kembali lagi...
Apakah itu cinta????

Hanya Allah sahaja yang mengerti dan Maha Mengetahuinya....
Daku sentiasa redha, syukur dan berserah kepadaNya...
kerna itu adalah sebahagian dari makna namaku....

nota hati :  nak terguling-guling aku baca coretan lama...
tu pun secara kebetulan aku kemaskini email tu tadi....
nak gelak ke apa aku nih sekarang???
muahahaha...apa2 je larh...
cerita lama....
Tutup buku terus...
Stop...
tapi kan....kenapa la dengan si dia tu......dah...dahh..


Selasa, 22 Oktober 2013

Seindah hariku

dna

Hai, rasa lama x bersiaran di blog ni kan?.
Heee...hari ni rasa lapang sikitlah...
Jadi aku jengah la jugak dua-dua blog ni.
Masa perjalanan pulang ke rumah semalam, aku dapat ler snap gambar ni.
 Damai je rasanya..
Petang ni pulak, hujan dah mula turun.
Guruh dan petir pun dah berbunyi.
Mata pun dah semakin mendayu-dayu.
Alamatnya : ZZZZzzzzzzzz
ler jugak kang nih...hahahah


>semoga hari esok yg mendamaikan....

Selasa, 8 Oktober 2013

Kembang Sepatu

dna

dna

dna

dna

dna

Menarikkan warnanya.
Aku jarang jumpa bunga ini berwarna putih.
dna

dna 

 Inilah Bunga Kembang Sepatu atau lebih dikenali sebagai Bunga Raya.
Bunga Kebangsaan Malaysia.
Nama Saintifiknya Hibiscus Rosa-sinensis

dna
Bacaan selanjutnya
Jom terjah
sini -------> Wikipedia

Isnin, 7 Oktober 2013

Ya Hanana



Telah terbitnya cahaya purnama
menerangi malam gelita
Telah terbitnya cahaya purnama
menerangi malam gelita

kelahiran Nabi Ahmad
anugerah daripada Allah.....Allah

Beruntunglah....beruntunglah...diutus Nabi Muhammad
Beruntunglah....beruntunglah...diutus Nabi Muhammad
**

Penghimpun segala rahsia
tujuh ayat al-fatihah
tiada yang sama sepertimu
dan darinya  wahyu untuk mu
**
Terpisah bulan keranamu
menggetar jiwa yang lesu
umat mu jadi kebanggaan
terkenal serata dunia
**
Bestkan ^ ^

Sabtu, 5 Oktober 2013

Kucingku

dna

# Hai...ermm kembali lagi....
Maaf fikiranku......kosong.....kosong.....
Masih lagi mencari-cari....
Happy selalu ye :)

Selasa, 17 September 2013

Happy

Assalammualaikum geng!
Apa khabar hari ni?
Sihat?
Seronok study / keje hari ni?
heeee
Dengan kerajinan yang ado hari ni.
Maka daku kembali menerjah ke sini.
hehehe...

Jumaat, 6 September 2013

Gelak-Ketawa

Assalammualaikum semua,
Sihat?
Dah hari Jumaat hari ni kan?
Yesss!!
Yahooo....
Cuti...cuti...cuti

Khamis, 5 September 2013

Ceritaku

Assalammualaikum semua,
bertemu kembali pada siaran kali ini
~cewah~
hehehe.....macam lama plak tinggal blog yang ni kan......

Isnin, 2 September 2013

Santai

Assalammualaikum semua,
Apa khabarmu di sana?
Lama sudah tak berjumpa
cewah...intro nyanyi-nyanyi lagi.
Hehehe....cam ni larh seadanya
^^,

Ahad, 25 Ogos 2013

Waghih!

Assalammualaikum,
sihat hendaknya ye.
Orait....
Dah lama x jadi jurufoto handsetkan.
Jadi RINDU......

dna 


dna

dna

hehe....best gak intamag.....

Jom Nyanyi

Waghih!!
Duit den botingkek-tingkek (5x)
Dari Jolobu sampai Bongek....

peace yow (^-')

Khamis, 22 Ogos 2013

UniQ

Assalammualaikum semua.
Sihat hendaknya ye.
Masih dengan mood beraya lagi kah?
Heee.....

Sabtu, 17 Ogos 2013

Syawal ke-10

Assalammualaikum,
Hi....hehe
Dah hari raya yang ke 10 ye.
Hari rasa rajin itu timbul.
Maka dengan itu dua-dua blog nak update lah.

Rabu, 7 Ogos 2013

Selamat

Assalammualaikum semua,
Sihat?
Alhamdulillah.....
Kepada semua rakan blogger dan sesiapa sahaja yang sudi menerjah ke sini
Dengan ini aku
ingin mengucapkan
dna
# Maaf seandainya tutur bicara dalam penulisan blog ini terkasar, tercuit dan sebagainya.
Aku hanyalah manusia biasa.
dan
# Hati-hati di jalan raya, pandu secara selamat :)

Ahad, 21 Julai 2013

Oreng


Assalammualaikum semua,
Sihat hendaknya ye.
Hari ni rasa bermood untuk update blog ni.
Ermm walaupun....
Orait lupakan....nanti muak pulak hal yang sama diulang cerita.
Masa aku menaip ni...
best pulak lagu "sahabat"-Najwa Latif ft Syam ni.

Ahad, 14 Julai 2013

Puasa ke 5

Assalammualaikum semua..
perhh...baru nak update blog yang ni kan :p
punyalah lama aku tinggalkan...heeee.
Pejam celik , pejam celik
wah, dah hari yang ke lima kita berpuasa!

Jumaat, 28 Jun 2013

Ce Teka

Assalammualaikum,
Heeee....ketika mood n idea sudah mari.
Maka berblogging larh aku hehehe...
Sekadar suka-suka.
Tiada hadiah...cuma
"Ce Teka" apa jawapannya....kikiki
dna
sumber : majalah

#mesti korang dah tahu jawapannya kan....hahahahahhahaha

Selasa, 25 Jun 2013

Hidup

Assalammualaikum,
Sihat ye adik-adik?
heeee :P
Meh sini adik-adikku
cuba sebut & baca  ayat tu
heeeee
dna
#itu saja .....

Ahad, 23 Jun 2013

Percaya

Assalammualaikum semua,

Ahad -6.07ptg
Hari bermalas-malasan hampir ke penghujungnya.
Dengan lemah-gemalai jari-jemari ku
menari-nari lagi di keyboard laptop ini....
Walaupun mood yang ada masih lagi berlayar di lautan Hindi.
heeeee....amboi :P

Jumaat, 21 Jun 2013

Menyulam Kerajinan

Assalammualaikum semua....
Wah..tajuk kali ni kemain lagi.
Hmmm......
Lama x menaip entri...
Draf yang sebelum ni pun aku pandang lesu.
Ingatkan tadi nak publishkan entri tu....
tapi.....OppppS....nanti dulu!

Selasa, 18 Jun 2013

Senyumlah

dna 
#mood nak bercerita tu ado...tappppiiii..maleh nak menaip..nantilah....

Ahad, 16 Jun 2013

Sabtu, 15 Jun 2013

Duhai Sahabat

dna : sahabat

#Sahabat..
Kau ada dikala ku suka
Kala ku duka 
Setiap tangisan dan juga ketawa 
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kaulah yang selalu 
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis hidupku 
 Kaulah yang di situ
Setia menungguku
Kau lah yang satu menjadi sahabatku.....




Isnin, 10 Jun 2013

Semangatlah!!

Assalammualaikum,
Macam mana hari ni Ok?
Kalau Ok, baguslah....
Kalau x....sabar jo lah...
kikikiki.....

Ahad, 9 Jun 2013

Aksi Si Kera

Assalammualaikum semua,
Kalau tadi di blog eksperimen aku tu dah cerita dahkan...
pasal tajuk yang di atas tu....

Jumaat, 7 Jun 2013

Laksana Payung

Assalammualaikum semua,
Hari ni aku cuma nak share
Mutiara kata ini...
dna

menarikkan kata-kata tu.....

Khamis, 6 Jun 2013

Kak Ton

Assalammualaikum semua,
Semoga hari-hari anda indah-indah belaka hendaknya.
Terasa lama sangat x bercerita di sini.

Ahad, 2 Jun 2013

Layan~

Assalammualaikum...
Cak!
kembali menari-nari lagi keyboard hari ni...
Sambil melayan VC di channel art...

Jumaat, 31 Mei 2013

Cerita Biasa

Assalammualaikum semua,
Semoga kalian semua sihat-sihat hendaknya...
Perasaan teringin nak update telah pun kembali menjelma.
Ceewah =.="
heeeee....heeeeee

Khamis, 23 Mei 2013

Lensa Semalam

Assalammualaikum....
Dah Khamis hari ni kan.....
Seronok!
Yeay! 
Esok cuti!!
2 minggu lak tu kan....yeeepii....hehehe

Selasa, 21 Mei 2013

Ku Katakan "Tidak"

Assalammualaikum semua,
Hari 21 Mei 2013 kan?
Selasakan?
Merenung ke arah rakan-rakan seperjuangan yang sedang riang-ria hari ni
Wow, seronoknya mereka!

Jumaat, 17 Mei 2013

Terabai

Assalammualaikum semua,
sihat hendaknya ye.....
heheheh...macam lama dah x bersiaran di sini.
Asyik bersiaran di sana je kan....ekekeke

Ahad, 12 Mei 2013

Buruk Laku

Assalammualaikum semua ,
sihat-sihat ye?
^ ^
Mutiara kata untuk hari ni.
dna
Notepad : hmmm agak malas menaip kebelakangan ini........adios wuhuuuu

Selasa, 7 Mei 2013

Dating

Assalammualaikum semua,
hiiii apo koba?
sihat yo?
kemain lagi tajuk aku hari nih ye....heheh...

Khamis, 2 Mei 2013

Naik Setingkat

Assalammualaikum semua,
kembali menerjah blog ni.
Ermm...rasa macam nak tukar warna.
Tapi.....nanti dulu larh...

Ahad, 28 April 2013

Pandainya dia

google
Hahahahah....tiut x??
tiut kan....muahahahah...berdiri dia takut basah bulunya..
comel...

Ahad, 21 April 2013

Hidup

Assalammualaikum semua....
Hari ni aku nak kongsikan
Mutiara kata berikut :

dna 

Nota blog : Syukur dengan apa yang ada...

Khamis, 18 April 2013

Oh Wifi

Assalammualaikum
Hmm..lama x hupdate...maleh..
no story....
no kajian, no penyelidikan, no gambar...
~.~ begitulah....

Rabu, 10 April 2013

Assalammualaikum..
Bertemu lagi di episod ini..
cewah.....berepisod pulak dah story-mory aku
ye dak?....

Isnin, 8 April 2013

Lemau

Assalammualaikum....
Macam lama je blog ni aku tinggalkan...
kalau yang satu lagi tu aku update pulak...ekekek
~tamak~keh...keh...

Isnin, 1 April 2013

Oh Teh!

Assalammualaikum.....
Isnin, 1 April 2013.....
Hmm....apa yang menarik petang ni yek?

Khamis, 28 Mac 2013

Diari Thursday

Assalammualaikum semua....
Macam kelakar plak tajuk tu kan?
Heee...abaikan...
sekadar diari biasa je hari...

Ahad, 24 Mac 2013

Ketika Ini

Assalammualaikum semua....
Ketika ini dan diwaktu ini...cuaca panas masih menemaniku...
Sungguh tidak ku sangka
Yeah......hujan jugak akhirnya....
alhamdulillah....

Selasa, 19 Mac 2013

Sayang anak..

Assalammualaikum....
Update lagi..........
heheheh....
meh la...tengok aksi kucing...kucing ku
dna
Sayang anak

dna
cun gak...edit yang ni....ekekekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...